Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: La un pas de bătaie! Deputații l-au obstrucționat pe ministrul Finanțelor

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Abonare
La ședința plenară a Parlamentului a fost anunțată o pauză pentru a-i liniști pe deputații care au cerut eliminarea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte de lege.

CHIȘINĂU, 3 dec — Sputnik. Ședința plenară a Parlamentului a fost suspendată după ce deputații PAS și PPDA au blocat tribuna centrală și l-au împiedicat pe ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, să prezinte proiectul politicii fiscale și vamale. 

Parlamentarii care blochează tribuna au cerut ca proiectele de lege propuse de socialiști să fie excluse de pe ordinea de zi, în primul rând -proiectul privind transferul Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui sub controlul Legislativului.

Însă propunerile nu au întrunit numărul suficient de voturi din partea deputaților. Cu toate acestea, deputații din fracțiunile PAS și PPDA au continuat scandalul, iar la un moment dat s-a ajuns la un pas de bătaie. 

În pauză spiritele s-au calmat, însă deputații au continuat să se certe.

În același timp, susținătorii Maiei Sandu protestează în fața clădirii Parlamentului, cerând retragerea inițiativei cu privire la Serviciului de Informații și Securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0