Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Franța își închide astăzi frontierele: Cine nu poate intra în țară

© Sputnik / Ирина Калашникова / Accesați arhiva multimediaРежим Чрезвычайного положения продлен во Франции
Режим Чрезвычайного положения продлен во Франции - Sputnik Moldova
Abonare
Într-o încercare disperată de a limita stopa valul de infectări, Franța ia o măsură extrem de dură, care va afecta cetățenii multor state.

BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik. Franţa îşi va închide frontierele astăzi, 31 ianuarie, măsura fiind valabilă pentru cetățenii statelor din afara Uniunii Europene – deci inclusiv pentru Moldova și Rusia.

De această măsură sunt exceptați cei care trebuie să intre cu ”un motiv imperios”.

”Guvernul francez va închide frontierele statului pentru toate traficurile către și dinspre țări din afara UE”, a anunțat prim-ministrul Jean Castex, transmite Russia Today.

De asemenea, cei care vin din statele UE vor trebui să prezinte dovada unui test PCR negativ.

Măsura este luată în încercarea de a limita răspândirea epidemiei Covid-19 și într-un efort de a preveni încă un lockdown în Franța, a anunţat premierul Castex.

Proteste, incendieri în Eindhoven, Țările de Jos - Sputnik Moldova
Proteste anti-lockdown în Olanda: Ciocniri, incendieri și arestări - VIDEO

Într-o declarație televizată după întâlnirea cu președintele Emmanuel Macron și cu miniștri, Castex a spus că oficialii au decis să nu introducă un nou lockdown, în schimb, sunt introduse controale mai stricte la frontieră, alături de acțiuni mai dure împotriva celor care încalcă regulile.

"Cunoaștem impactul grav al lockdown-ului. În această seară, analizând datele din ultimele zile, considerăm că ne putem oferi în continuare șansa de a-l evita”, a spus premierul.

Premierul a precizat că munca de acasă trebuie susținută ori de câte ori este posibil, dar și că mai mulți polițiști vor fi mobilizați, avertizând că o „fermitate specială” va fi arătată oricui nu se conformează, menționând aici pe cei care participă la petreceri (ilegale).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0