Proteste anti-lockdown în Olanda: Ciocniri, incendieri și arestări - VIDEO

© AFP 2024 / ROB ENGELAARProteste, incendieri în Eindhoven, Țările de Jos
Proteste, incendieri în Eindhoven, Țările de Jos - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 240 de persoane au fost arestate în timpul protestelor din cel puțin 10 municipalități din Țările de Jos, polițiștii folosind împotriva revoltelor tunuri de apă, bastoane, câini și cai pentru a sparge protestele anti-lockdown neautorizate.

Poliția oalndeză s-a confruntat cu mulțimile care a sfidat starea de asediu la Haga, Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Venlo, Stein, Roermond, Oosterhout, Breda și în alte părți ale țării pentru a doua zi consecutiv, duminică.

Cel puțin 190 de persoane, inclusiv minori, au fost reținute doar în Amsterdam, unde aproximativ 1 500 de protestatari s-au adunat în piața centrală a Muzeului, potrivit presei locale.

În timp ce majoritatea manifestanților erau pașnici, unii stând liniștiți cu pancarte, autoritățile au declarat că întreaga adunare este ilegală în conformitate cu actualele reguli de lockdown anti-Covid, iar poliția a dispersat-o cu forță folosind tunuri de apă și bastoane.

În Eindhoven, sute de protestatari s-au ciocnit cu poliția, aruncând focuri de artificii și pietre asupra ofițerilor și camionetelor poliției, în timp ce polițiștii atacau mulțimea și foloseau gaze lacrimogene împotriva manifestanților.

Între timp, un grup de protestatari din Enschede au încercat să spargă ferestrele la Medisch Spectrum Twente, forțând spitalul să solicite securitate suplimentară.

​Mai târziu, seara, mai multe incendieri puteau fi observate pe străzile din Haga, protestatarii ar fi incendiat și o motocicletă a poliției după ce l-au forțat pe un ofițer să fugă.

​Primarul din Venlo a fost forțat să emită un ordin de urgență, după ce o mulțime neregulată a cutreierat străzile spărgând vitrinele, trăgând artificii și aruncând pietre.

Poliția militară regală olandeză a fost desfășurată pentru a controla neliniștile din Stein și Roermond.

​Ambele autorități din vecinătatea Breda și Tilburg au emis decrete de urgență, oferind poliției mai multă putere pentru a restabili ordinea publică.

Anterior, în urma ciocnirilor de sâmbătă seara, poliția a arestat 25 de persoane, în timp ce alte 3 600 au fost amendate pentru încălcarea ordinelor de lockdown.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0