Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

”Sputnik V” va fi înregistrat în 25 de țări în următoarele săptămâni

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaВакцина против COVID-19 "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак").
Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova
Abonare
Vaccinul ”Sputnik V” urmează să fie înregistrat în peste 25 de state în următoarele câteva săptămâni, a anunțat șeful Fundației Ruse pentru Investiții Directe.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. În cadrul sesiunii Forumului Mondial Economic de la Davos, care se desfășoară în regim online, șeful Fundației Ruse pentru Investiții Directe (RFPI), Kiril Dmitriev, a anunțat că vaccinul rusesc împotriva coronaviruslui ”Sputnik V” urmează să fie înregistrat în peste 25 de state.

Potrivit estimărilor RFPI, acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele două săptămâni.

“Vaccinul nostru ”Sputnik V” a fost înregistrat în prezent în 14 țări, în următoarele săptămâni ne așteptăm să fie înregistrat în peste 25 de țări”, a declarat Dmitriev.

Totodată, șeful RFPI a menționat că fundația a lucrat individual cu fiecare stat, creând un număr mare de parteneriate internaționale pentru producția vaccinului, informează RIA Novosti.

În Ungaria vor fi livrate 2 milioane de doze de vaccin ”Sputnik V” - Sputnik Moldova
Video
În Ungaria vor fi livrate 2 milioane de doze de vaccin ”Sputnik V”

Vaccinul Sputnik V are la bază platforma bine studiată a vectorilor adenovirisului uman și a primit aprobarea autorităților de reglementare în Rusia, Belarus, Argentina, Emiratele Arabe Unite, Ungaria, Serbia, Bolivia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay și Turkmenistan. Au fost inițiate procesele de înregistrare a vaccinului de către UE și OMS.

"Sputnik V" este primul vaccin înregistrat în lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de către Centrul N.F. Gamalei. Este constituit pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și testată, a cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa urmărilor negative pe termen lung. Ministerul Sănătății al Federației Ruse a înregistrat vaccinul la mijlocul lunii august 2020. Vaccinul implică introducerea celor două componente la un interval de trei săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0