Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul lui Ciocoi și Greceanîi de Ziua internațională a nonviolenței în școli

© Sputnik / Mihai CarausLecții în pandemie
Lecții în pandemie  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj de Ziua internațională a nonviolenței în școli.

CHIȘINĂU, 30 ian - Sputnik. Anual în data de 30 ianuarie este marcată Ziua internațională a nonviolenței în școli, instituită de ONU cu scopul de a promova o educație armonioasă, echilibrată și nonviolentă.

Bucătărie la o grădiniță - Sputnik Moldova
Societate
Ce se va schimba în alimentația copiilor din școli și grădinițe
”În acest an, 30 ianuarie este zi liberă, dar și în afara școlii, profesorii și copiii pot medita asupra spuselor lui Mahatma Gandhi, protagonistul pacifismului și al sărbătorii de astăzi: ”Dragostea universală este mai bună decât egoismul. Nonviolenţa este mai bună decât violenţa. Pacea este mai bună decât războiul”. Tot ceea ce facem în viață trebuie să pornească din dragoste pentru aproapele și din respectul reciproc”, a precizat Zinaida Greceanîi. 

Și premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a venit cu un mesaj în contextul acestei zile. 

 ”Fac un îndemn către cadrele didactice, elevi, părinți, dar și fiecare cetățean să sesizeze organele competente despre cazurile de violență asupra copilului. Indiscutabil, acest fenomen afectează pe termen lung și irecuperabil dezvoltarea personalității copilului și rezultatele sale academice. Este important să conștientizăm și să valorificăm rolul sistemului educațional în prevenirea violenței prin cultivarea unui model de comportament bazat pe respect și inacceptare a violenței, de solidarizare și responsabilizare pentru grija permanentă față de copii”, a precizat Aureliu Ciocoi

Ziua internațională a nonviolenței în școli a fost fondată în 1964, cunoscută şi ca Ziua internaţională a nonviolenţei şi păcii. Este o iniţiativă mondială, care se desfăşoară în şcolile din întreaga lume, prin centre de educaţie, la care sunt invitaţi să participe profesori şi elevi. Data de 30 ianuarie nu a fost aleasă întâmplător. Anume în această zi a murit Mahatma Gandhi, supranumit părintele independenţei Indiei şi iniţiatorul mişcărilor de revoltă neviolente, cel care spunea: „nonviolenţa este arma celor puternici.”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0