Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se va schimba în alimentația copiilor din școli și grădinițe

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaBucătărie la o grădiniță
Bucătărie la o grădiniță - Sputnik Moldova
Abonare
Alimentația copiilor în școli este subiectul zilei și la Guvern. Premierul a abordat această chestiune cu specialiști în domeniu. La ce concluzie au ajuns.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Un combinat centralizat de alimentație publică ar putea fi creat în scurt timp. De asemenea, normele financiare alocate pentru alimentația copiilor ar putea fi majorate, iar procedurile de achiziții publice urmează a fi eficientizate. Aceste subiecte au fost analizat în cadrul unei ședințe convocate de premierul Ion Chicu cu reprezentanții domeniului HoReCa, despre măsurile de eficientizare a activității sectorului de alimentație publică în instituțiile școlare și preșcolare.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban anunță schimbări în grădinițele din Capitală - detalii

În cadrul întrevederii la care au participat și ministrul Sănătății, cel al Finanțelor, dar și directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și viceprimarul Chișinăului, au fost propuse mai multe modele privind implementarea unui nou mecanism de gestionare a alimentației publice în școli și grădinițe. Astfel a fost analizată ajustarea meniului după recomandările experților Organizației Mondiale a Sănătății.

Premierul Ion Chicu este de părere că elevii și preșcolarii trebuie să beneficieze de un meniu variat, care să le asigure o creștere sănătoasă. Iar produsele din sistemul alimentației publice, care ajung în instituțiile de învățământ, trebuie să corespundă standardelor de calitate.

De precizat, autoritățile orașului au considerat că este necesară centralizarea achiziţiilor publice ale produselor alimentare pentru copiii din grădiniţele municipiului. Acest lucru este necesar pentru a furniza instituțiilor produse de aceeași calitate, origine și la același preț.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0