Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce trebuie să știi când cumperi o locuință: Etape esențiale

© Photo : Facebook / Victoria DercaciVictoria Dercaci
Victoria Dercaci - Sputnik Moldova
Abonare
Odată ce v-ați hotărât să procurați o locuință este important să cunoașteți câțiva pași esențiali pentru a evita ulterioarele neplăceri. Iată care sunt aceștia.
Ce trebuie să știi când cumperi o locuință: Etape esențiale

Decizia de a procura un bun imobil trebuie să fie precedată de o serie de acțiuni. Expertul imobiliar Victoria Dercaci susține că prima regulă este să alegeți un om de încredere – fie un jurist, avocat, expert imobiliar, care ulterior va verifica tranzacția de la început până la final.

Un alt pas important este să verificați la Agenția Servicii Publice numărul cadastral deplin al apartamentului, iar fiecare încăpere trebuie să fie înregistrată la oficiul cadastral teritorial.

"Accesul la baza de date la ASP este absolut gratuit și puteți solicita orice informație. De asemenea, când mergeți în companie solicitați autorizația de construcție, numărul cadastral, certificatul de urbanism și proiectul. După care mergeți la cadastru, verificați dacă acest număr este înregistrat de companie, ulterior mergeți la notar și autentificați un contract de vânzare-cumpărare", a explicat Victoria Dercaci.

Potrivit expertului imobiliar, după autentificarea contractului de vânzare-cumpărare, pentru a vă asigura că sunteți unicul proprietar, este important să mergeți la cadastru și să depuneți noul număr cadastral.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0