Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

”Sputnik V” a fost autorizat în Iran

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaВакцина против COVID-19 "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак").
Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Iran a anunțat că a eliberat autorizația de utilizare a vaccinului rusesc ”Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Organizația pentru supravegherea medicamentelor și produselor alimentare a Ministerului uranian al Sănătății a eliberat autorizația pentru utilizarea vaccinului rusesc ”Sputnik V”, anunță reprezentantul autorității de reglementare, Kianush Jahanpur.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
O nouă recomandare a apărut în instrucțiunile vaccinului "Sputnik V"

Anterior, ministrul Afacerilor Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a anunțat în cadrul unei vizite efectuate la Moscova că vaccinul rusesc ”Sputnik V” a trecut cu succes procedura de înregistrare în Iran, iar Teheranul speră că în viitorul apropiat va demara producția preparatului cu participarea Rusiei.

“A fost eliberată autorizația pentru utilizarea de urgență a vaccinului Sputnik V, al Centrului Gamalei”, a scris demnitarul Iranian pe Twitter, adăugând că acest lucru s-a întâmplat în urma ședinței comisiei organizației, care determină caracterul adecvat al medicamentelor produse sau importate.

Potrivit lui, în momentul de față Iranul continuă să studieze și alte vaccinuri din India, China și Rusia.

Ceva mai devreme, Jahanpur, care deține și funcția de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății al Iranului, i-a declarat agenției RIA Novosti că Teheranul examinează vaccinul rusesc EpiVacCorona, precum și vaccinul companiei AstraZeneca, care ar putea fi produs pe teritoriul Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0