Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Și-au fracturat mâinile și picioarele: Incredibil câți oameni au căzut pe gheață

© Sputnik / Miroslav RotariGheață
Gheață  - Sputnik Moldova
Abonare
143 de persoane au ajuns la spital cu diverse traumatisme după ce au căzut pe gheață. Despre aceasta anunță Serviciul de Urgență 112.

CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Potrivit informațiilor, pe parcursul zilei de joi, la numărul unic 112 au fost raportate 143 urgențe medicale cu privire la traumatismele cauzate în urma căzăturilor pe gheață. Persoanele au suferit diverse traumatisme, precum fracturi la mâini, picioare, leziuni la nivelul capului, gâtului și dureri moderate ale corpului.

Mașini blocate în zăpadă - Sputnik Moldova
Societate
Mașini și drumuri blocate: Cum se circulă în raioanele de Est
În acest context, reprezentanții Serviciului 112 atenționează cetățenii să fie prudenți atunci când merg pe drumurile înzăpezite sau pe cele înghețate.

”Mergeți încet, uitați-vă în jos și urmăriți fiecare pas pe care îl faceți. Purtați încălțăminte cu talpă antiderapantă, care face mersul prin zăpadă sau pe gheață mai sigur. Atunci când nu există nicio cale pentru a evita căzăturile, folosiți-vă mâinile pentru a vă sprijini, pentru a evita accidentările foarte grave. În situația când ați căzut pe gheață și aveți nevoie de ajutor, contactați serviciul de urgență”, precizează Serviciul 112.  

Sâmbătă va fi mai cald cu două grade decât vineri, iar în nordul țării va ninge. Maximele vor fi cuprinse între +5 și +7 grade Celsius. Duminică însă vremea se va răci din nou, iar de luni se așteaptă ninsori puternice în toată țara. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0