Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mașini și drumuri blocate: Cum se circulă în raioanele de Est

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăMașini blocate în zăpadă
Mașini blocate în zăpadă - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe localități din raioanele de est ale țării rămân deconectate de la curentul electric, iar zeci de mașini de mare tonaj au fost stopate din cauza drumurilor întroienite.

CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Aproape 70 de mașini de mare tonaj, care circulau pe drumurile naționale din estul țării, au fost stopate din cauza drumurilor blocate. Mai exact, este vorba de șapte unități de transport oprite pe marginea carosabilului în raionul Ștefan Vodă, 28 - în Căușeni și încă 33 de camioane - în raionul Anenii Noi. Asta din cauza că mai multe porțiuni de drum sunt blocate din cauza zăpezii.

Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că la moment este blocat accesul spre Brezoaia și Semionovca din Ștefan Vodă. La fel este blocat drumul central și spre localitățile Plop Știubei și Florica din Căușeni, dar și drumul spre Țînțăreni-Geamăna și R59 de la Speia până la Puhăceni.

Iarna în Chișinău - Sputnik Moldova
Ce surprize ne-a mai pregătit vremea: Prognoza meteo pentru 7 zile

Rămân deconectate de la energia electrică localitățile Cioburciu, Răscăieți, Răscăieții Noi și Tudora din Ștefan Vodă. Fără curent sunt și localitățile Grădinița și Surchiceni, din Căușeni. 

Poliția de Frontieră informează că la această oră toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise traficului transfrontalier și activează în regim normal. Căile de acces spre punctele de trecere sunt practicabile cu excepția șoselei R-31. Inclusiv pe partea ucraineană drumurile sunt înzăpezite, iar acest fapt condiționează în continuare blocarea puntul de trecere a frontirei Tudora. Totodată,  accesul spre PTF Palanca în prezent este posibil doar pe drumul ce trece prin localitățile Tudora, Crocmaz, Olănești cu ieșire la traseul R-30. 

Totodată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că pe parcursul zilei de 29 ianuarie autoritățile urmează să întreprindă măsuri de deblocare a localităților Florica, Plopi, Ucrainca, Chircăieștii Noi și Tricolici din raionul Căușeni, dar și localitatea Joltai din UTA Găgăuzia. Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor pentru lucrările de deszăpezire au fost utilizate 140 de unități de tehnică, fiind împrăștiat circa 1425 de tone de material antiderapant.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0