Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu a îndemnat instituțiile de stat să ofere suport șomerilor și businessului

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții mai multor structuri de stat și a discutat despre problemele cu care se confruntă businessul mic și mijlociu.

CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Șeful statului Maia Sandu a convocat în ședință mai mulți reprezentanți ai structurilor guvernamentale pentru a discuta despre cirza socio-economică declanșată de pandemie. La reuniune a fost prezent premierul interimar Aureliu Ciocoi, reprezentanți ai ministerelor Economiei și Infrastructurii, Finanțelor, Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai CNAS, ANAFM și ODIMM.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Societate
Maia Sandu a exprimat condoleanțe familiilor victimelor incendiului din București

„Anul 2020 a pus în dificultate mii de Întreprinderi Mici și Mijlocii, care au fost nevoite să-și diminueze activitatea, respectiv numărul de angajați, ori chiar să se închidă. Iar, în lipsa unui guvern cu împuterniciri depline, este de datoria acestor instituții să identifice soluții ca să vină în ajutorul oamenilor și al businessului mic și mijlociu”, a menționat președintele pe pagina sa de Facebook.

În context, Sandu a spus că a cerut, împreună cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, informații despre măsurile întreprinse și cele planificate pentru a-i susține pe cei care au rămas fără venituri ca urmare a pierderii locurilor de muncă.

„Le-am cerut participanților la ședință să elaboreze urgent mecanisme ce ar simplifica procedurile de obținere a ajutorului de șomaj, a altor forme de asistență, astfel încât acestea să ajungă la cât mai mulți dintre cei aflați în dificultate. De asemenea, am discutat despre punerea în aplicare cât mai rapidă a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor care angajează persoane cu dizabilități, tineri, oameni care și-au pierdut locul de muncă acasă sau în străinătate din cauza pandemiei”, a scris Maia Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0