Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Număr mare de cazuri noi confirmate

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția coronavirusului în Republica Moldova. Timp de 24 de ore au fost confirmate 683 de cazuri de infecție cu COVID-19, cu 29 mai multe decât miercuri.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 683 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total, opt sunt de import, iar restul sunt cu transmitere locală.

В центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме - Sputnik Moldova
Noi simptome ale Covid-19 - studiu
În total au foste efectuate 2 692de teste, dintre care 2 493 au fost primare. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 158 309.

Totodată, 44 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. De la începutul pandemiei, 14 753 de angajați din sistemul de Sănătate au fost infectați. La fel, 242 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, dintre care 48 sunt conectați la aparate de respirație artificială.

Între timp, alte 568 de persoane au fost vindecate. În total, 148 432 persoane au fost tratate de COVID-19. Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 17 persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.

Printre cei care au pierdut lupta cu boala este și o asistentă medicală de la Spitalul Raional Nisporeni. Până acum, 72 lucrători medicali au decedat, iar în total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 3 413 cetățeni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0