Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe școli și grădinițe și-au suspendat activitatea din cauza ninsorii

© Sputnik / Mihai CarausȘcoală
Școală  - Sputnik Moldova
Abonare
48 de școli și 54 de grădinițe din țară și-au suspendat astăzi activitatea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. În același timp, 2 887 de elevi nu au putut ajunge la ore pentru că transportul nu a circulat.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Potrivit Ministerului Educației, 48 de instituții de învățământ general din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Ștefan Vodă, Taraclia și UTA Găgăuzia și-au suspendat activitatea, dintre care 41 de școli au activat la distanță, iar 7 instituții nu au funcționat din cauza lipsei energiei electrice.

Drum înzăpezit  - Sputnik Moldova
Societate
Video: Militarii Armatei Naționale ajută șoferii blocați în zăpadă
De asemenea, 54 de grădinițe din mai multe raioane ale țării și-au suspendat activitatea: 35 activează la distanță, 19 nu-și desfășoară activitatea pentru că nu au energie electrică, iar alte două instituții au regim de activitate redus.

Tot din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost suspendate 52 de rute ale transportului pentru elevi, astfel că 2 887 de copii nu au fost transportați la școli. 

În acest context, Ministerul Educației îndeamnă profesorii, elevii și părinții să fie prudenți și să respecte recomandările autorităților pentru a preveni situațiile de risc cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile. În caz de urgență, oamenii sunt îndemnați să apeleze 112. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0