Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lisnevschi: Anticipatele nu vor salva țara de criza politică

© Sputnik / Mihai CarausЯн Лисневский
Ян Лисневский  - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile parlamentare anticipate nu vor salva Republica Moldova de criza politică. De această părere este analistul politic Ian Lisnevschi.
Lisnevschi: Anticipatele nu vor salva țara de criza politică

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, analistul politic Ian Lisnevschi a remarcat faptul că în viitorul Parlament vor intra deputații din patru partide politice: PSRM, PAS, Partidul ȘOR și Partidul Nostru.  

În aceste condiții,  partidele vor trebui să se așeze la masa de negocieri pentru a forma o alianță, fapt care va declanșa noi disensiuni în rândul aleșilor poporului.

"Alegerile parlamentare anticipate nu vor rezolva criza politică, pentru că după alegeri va fi nevoie de negocieri, de creat majoritate parlamentară, iar PAS nu va avea cu cine să facă alianță. Există probabilitatea ca socialiștii să negocieze cu Partidul ȘOR", a subliniat analistul politic.

Ian Lisnevschi susține că, deși multe partide din actualul Legislativ declară că-și doresc alegeri parlamentare anticipate, totuși acest lucru este afirmat cu mari rezerve.

Potrivit analistului politic, cei care-și doresc mai puțin alegeri anticipate sunt Partidul Democrat, PRO Moldova și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, întrucât șansele de a intra în următorul Parlament sunt minime. El consideră că unicul politician care-și dorește cu adevărat alegeri anticipate este Renato Usatâi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0