Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Povestea unei șoferițe de troleibuz care și-a întâlnit ursitul în trafic

© Sputnik / Mihai CarausTot mai multe femei aleg să conducă un troleibuz
Tot mai multe femei aleg să conducă un troleibuz - Sputnik Moldova
Abonare
Din copilărie a îndrăgit mașinile de mari dimensiuni și visa să le conducă, așa că a decis să devină șoferiță de troleibuz. Pe lângă profesia pe care și-a dorit-o, soarta i-a rezervat și alte surprize. Mai exact, și-a întâlnit ursitul fiind la volanul troleibuzului.

CHIȘINĂU 29 ian - Sputnik. Povestea dragostei Elenei Dragomir pentru mașini a început încă din copilărie. Ea avea o pasiune aparte pentru mașini, în special, pentru cele mari precum autobuzele și tirurile. Avea câțiva unchi care conduceau asemenea mașini și când veneau în ospeție, Elena nu ezita să urce la volan și să-și imagineze cum va conduce și ea o asemenea mașină. Anii au trecut, dar ea nu a renunțat la vis. Într-o zi, femeia a mers la Chișinău cu părinții ca să facă niște cumpărături și iată a avut ocazia să urce într-un troleibuz ce era condus de o femeie. 

Tot mai multe femei la volanul troleibuzelor - Sputnik Moldova
Video
Tot mai multe femei la volanul troleibuzelor

„Am văzut o doamnă cum conducea un troleibuz și eu m-am apropiat de cabină și mă uitam lung la ea și mi-a plăcut foarte mult. M-am gândit că vreau să ajung și eu să conduc un troleibuz și iată că mi-am văzut visul realizat”, a mărturisit Elena Dragomir.

Fiind adolescentă, trebuia să meargă la Chișinău ca să-și continue studiile, astfel a decis să facă șoferie și să urce la volanul unui troleibuz. Timp de un an a învățat cum să conducă un troleibuz și i s-au dat ușor lecțiile, fiind dornică să fie șoferiță. 

„Noi timp de trei luni de zile suntem cu instructorul alături și în timpul acesta am deprins cum se face totul. Nu este chiar atât de greu. La prima vedere te uiți și te sperii când te gândești cum o vei porni, dar te înveți cu timpul”, a precizat Elena.

După terminarea studiilor, Elena s-a angajat să lucreze conducătoare de troleibuz și de atunci au trecut mai bine de 20 de ani. A reușit să lucreze și pe mașini vechi, iar acum conduce un troleibuz mai nou, pe linia numărul 22. 

„Acestea noi sunt mult mai comode, e mai ușor de lucrat în ele. Cele vechi sunt mai gălăgioase, pedalele sunt altfel, sunt total diferite. Când nu erau troleibuzele noi, nu aveam cu ce să comparăm, dar de când au fost aduse acestea noi, se simte diferența mare dintre ele”, a spus șoferița.

© Sputnik / Mihai CarausTot mai multe femei aleg să conducă un troleibuz
Povestea unei șoferițe de troleibuz care și-a întâlnit ursitul în trafic - Sputnik Moldova
Tot mai multe femei aleg să conducă un troleibuz

Elena Dragomir a povestit cum l-a întâlnit pe soțul său, cu care are un băiat și o fată. Femeia abia începuse să lucreze la Regia Transport Electric din Chișinău, că într-o zi, fiind la muncă, au căzut troleele mașinii și a fost nevoită să coboare din cabină și să le aranjeze la loc, ca să poată porni din nou la drum. În tot acest timp, un bărbat o urmărea din mașina sa și nu a ezitat să-i spună Elenei că i-a plăcut.

„A venit din urma troleibuzului până la ultima stație și a insistat să facem cunoștință. Eu, inițial, nu voiam să-i dau niciun număr de telefon. Peste câteva zile iarăși ne-am întâlnit în trafic, el era cu mașina și eu cu troleibuzul și la fel m-a urmărit până la ultima stație ca să putem discuta. Iată că de atunci și până astăzi suntem împreună, avem doi copii și suntem fericiți”, a povestit femeia.

Șoferița spune că nici nu s-a gândit vreodată că își va întâlni ursitul în trafic, ea fiind la volanul troleibuzului. Elena susține că viața la volan îi aduce o plăcere enormă și că la muncă ea se odihnește. Ea afirmă că acum 20 de ani, când s-a angajat în calitate de șoferiță, avea puține colege, dar acum numărul acestora este în continuă creștere. Femeia spune că unii reacționează neobișnuit când văd o femei la volan. 

© Sputnik / Mihai CarausTot mai multe femei aleg să conducă un troleibuz
Povestea unei șoferițe de troleibuz care și-a întâlnit ursitul în trafic - Sputnik Moldova
Tot mai multe femei aleg să conducă un troleibuz

„Întotdeauna mi-am dorit să conduc o mașină mare, dar niciodată nu m-am gândit că o să ajung să conduc un troleibuz. Niciodată nu m-am gândit că cineva o să zică că acesta nu-i lucrul meu, fiindcă mi-am dorit să fac asta din copilărie. Îmi place foarte mult munca mea și nu vreau să mă ocup cu altceva”, a adăugat Elena.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0