Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Tot mai multe femei la volanul troleibuzelor

Abonare
Moldovenii își încredințează tot mai mult viața în mâinile femeilor - chiar și atunci când circulă în transportul public.

Dacă acum 20 de ani, o femeie la volanul unui automobil era o raritate, atunci acum situația s-a schimbat radical. Mai mult, femeile nu ajung să conducă doar mașinile personale, dar și transportul public.

Potrivit șefului Regie Transport Electric, Dorin Ciornîi, dintre cei 718 șoferi care activează la întreprindere, 73 sunt femei. Situația era alta cu două decenii în urmă, când erau doar câteva femei la volanul troleibuzelor.

Una dintre cele care a decis să-și dedice viața șofatului unei mașini atât de mari este și Elena Dragomir, care, deja de mai bine de 20 de ani, transportă pasagerii Capitalei cu troleibuzul. Femeia a povestit echipei Sputnik Moldova că încă din copilărie a visat să conducă o mașină de dimensiuni mari.

Nu este ușor să fii șofer de troleibuz. Ziua de lucru a Elenei începe la ora 06:00, atunci când iese pe linie. Dar până atunci femeia trebuie să treacă controlul medical, care nu le permite șoferilor în stare de ebrietate să urce la volan, să-și verifice troleibuzul și să se convingă că vehiculul nu are nicio defecțiune și poate porni la drum în siguranță. Ziua de muncă durează peste 12 ore, iar următoarea zi este liberă.

Elena spune că nu-și poate imagina viața într-un alt domeniu și susține că primește plăcere de la fiecare zi de muncă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0