Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai puține decese și cazuri noi de COVID-19: Ce date anunță Ministerul Sănătății

Abonare
Alte 551 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate de analizele de laborator. Ministerul Sănătății anunță că 11 bolnavi au pierdut lupta cu boala, printre aceștia se numără și un lucrător medical.

CHIȘINĂU 29 ian - Sputnik. Vineri, 29 ianuarie, încă 551 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, după ce au fost procesate 2 350 de teste primare. Printre noile cazuri au fost confirmate și cinci cazuri de import din Marea Britanie, România, Irlanda, Federația Rusă și Franța. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 158 860. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Număr mare de cazuri noi confirmate

Datele mai arată că alți 11 bolnavi au fost răpuși de noul coronavirus. Este vorba despre opt bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 57 și 83 de ani. Printre cei răpuși de COVID-19 se numără și Țezari Luchianov, în vârstă de 51 ani, care a activat timp de 31 de ani în funcția de felcer în cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă Cahul. Astfel, până în prezent 73 de lucrători medicali au pierdut lupta cu boala. 

De la începutul pandemiei, 3 424 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de virus. 

28 de cadre medicale au fost diagnosticate vineri cu COVID-19. Este vorba despre nouă medici, 12 asistenți medicali și șapte infirmieri. Totodată, 2 315 de pacienți sunt internați în spital, dintre care 199 în stare extrem de gravă, iar 49 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație artificială.

Ministerul Sănătății anunță alte 594 de persoane vindecate. Până în prezent, 149 026 de persoane s-au tratat de coronavirus. 3 384 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și se tratează la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0