Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte sate mai rămân fără curent electric din cauza intemperiei

© Photo : Telegram / INFOTRAFIC MOLDOVAAvertizare de drum înzăpezit
Avertizare de drum înzăpezit - Sputnik Moldova
Abonare
Până la orele după-amiezii a fost restabilită furnizarea energiei electrice în majoritatea localităților din centru și sud care au rămas fără lumină din cauza zăpezii abundente și a vântului puternic. Continuă lucrările de depanare și în celelalte localități.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Către orele serii mai există probleme de livrare a energiei electrice în patru sate din raioanele Anenii Noi, Ștefan Vodă, Cahul și Leova.

Automobile tractate de conducătorii auto militari - Sputnik Moldova
Societate
Prăpăd pe drumurile naționale: Mai multe drumuri sunt blocate de nămeți

În restul localităților a fost restabilită furnizarea energiei electrice până la ora 15:00, a informat „Premier Energy”, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova. Compania deservește peste 900 de mii de consumatori în centrul și sudul țării.

La orele dimineții, peste 20 de localități, din mai multe raioane, nu aveau în totalitate sau parțial fără energie electrică. 

La restabilirea furnizării de energie electrică sunt implicate 67 de echipe de intervenție operativă ale „Premier Energy Distribution”.

Specialiștii remediază defecțiunile pe liniile electrice aeriene (LEA) de 10, 6 și 0,4 kV cauzate de depunerea chiciurii și căderea crengilor sau copacilor peste conductori, care s-au rupt sub greutatea acestora.

„Aceste lucrări s-au desfășurat foarte complicat din cauza vremii instabile, dar în principal a accesului dificil pe drumurile locale întroienite, în unele cazuri blocate, fapt care a îngreunat accesul la instalațiile electrice defectate”, a comunicat compania.

Situația este încă destul de complicată, deoarece mai rămân porțiuni de LEA afectate de rupturi de conductor.

Drum înzăpezit  - Sputnik Moldova
Societate
Video: Militarii Armatei Naționale ajută șoferii blocați în zăpadă

Compania atenționează populația să manifeste maximă precauție și să respecte regulile de securitate electrică, pentru evitarea accidentelor.

Iată care sunt principalele reguli de securitate în raport cu instalațiile electrice în situații de intemperii sau de avarie:

- ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;

- marcați la distanță locul rupturii conductorului electric și asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor și a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

- nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

- instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică;

- despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0