Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va fi sprijinită candidatura premierului? Raspunsul lui Slusari

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Alexandru Slusari a declarat la Sputnik Moldova că fracțiunea parlamentară a partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”  (DA) abia urmează să ia o decizie oficială în privința susținerii candidatului la funcția de premier propus de Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Va susține fracțiunea parlamentară a partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”  (DA) candidatura la funcția de premier propusă de președintele Maia Sandu? Deputatul DA Alexandru Slusari a declarat la Sputnik Moldova că decizia va fi luată în interiorul partidului. 

Правительство РМ  - Sputnik Moldova
Politică
Va susține PAS candidatul propus de Sandu? Și care este poziția PDM

„Urmează să fie luată o decizie oficială. (...) Din fracțiunea DA fac parte și deputați care nu sunt membri de partid”, a declarat Slusari.

Menționăm că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a declarat că parlamentarii din formațiunea sa, foștii parteneri de coaliție ai DA, nu vor vota instalarea noului guvern, pe care urmează să-l propună candidatul la funcția de premier desemnat de Maia Sandu.  

La întrebarea moderatorului emisiunii dacă ar fi posibil ca noul guvern să fie instalat cu votul altor formațiuni, dar nu și cu susținerea PAS, al cărui exponent este de facto Natalia Gavrilița, Slusari a răspuns că el va putea vorbi doar despre poziția oficială a fracțiunii sale, nu și despre ce vor face alte partide.

„Decizia de a o vota sau nu o vota pe dna Gavrilița va fi luată în ultimul moment”, a spus Slusari.

Alexandru Slusari a admis că socialiștii îi pot propune Maiei Sandu un candidat la șefia noului guvern, pentru că legea permite acest lucru.

În context, el a adăugat că socialiștii (PSRM), deputații din partidul „ȘOR”, cei care au constituit platforma parlamentară „Pentru Moldova” dispun de necesarul de 51 de voturi pentru a instala un guvern. 

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc (PDM) și deputatul socialist Corneliu Furculiță (PSRM) au vorbit într-o emisiune la Sputnik Moldova despre poziția lor personală și a formațiunilor lor față de candidatul la funcția de premier, Natalia Gavrilița, propus de președintele Maia Sandu pe 27 ianuarie. Niciunul nu a spus categoric că formațiunile lor vor respinge candidatul. 

Deputații Nicolae Ciubuc și Corneliu Furculiță au declarat că formațiunile lor vor analiza situația creată în cadrul forurilor de conducere ale partidelor, vor analiza programul de activitate și candidații la portofolii pe care-i va propune Natalia Gavrilița și abia în final vor decide dacă vor vota sau nu vor vota un viitor guvern.

Totodată, ambii deputați au remarcat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a cărui exponent este de facto candidatul propus de Maia Sandu, a declarat că nu va vota noul guvern. În opinia lor, acesta ar fi un paradox, mai ales că Natalia Gavrilița a declarat imediat că este dispusă să formeze și propună o echipă guvernamentală puternică.   

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0