Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va susține PAS candidatul propus de Sandu? Și care este poziția PDM

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ  - Sputnik Moldova
Abonare
Un deputat din Partidul „Acțiune și Solidaritate” a explicat care este atitudinea parlamentarilor din formațiune față de candidatul propus de Maia Sandu la funcția de premier. De asemenea, Partidul Democrat (PDM) a venit cu o reacție după desemnarea candidatului.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Deputații din Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS), condus de Maia Sandu până la învestirea în funcția de președinte, nu vor susține candidatul propus de șeful statului pentru funcția de prim-ministru. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a înaintat un candidat la funcția de premier

Declarația a fost făcută pe Facebook de deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de premier miercuri, 27 ianuarie.  

„Deși Natalia ar fi un excelent șef al executivului, PAS nu va susține acordarea votului de încredere, astfel încât, în unison cu ceea ce doresc cetățenii acestei țări, să ajungem la dizolvarea actualului Parlament și la alegeri parlamentare anticipate. Doar un nou Parlament împreună cu Guvernul pe care-l va învesti acesta va putea face lucruri bune pentru țară și pentru oameni”, a scris Sergiu Litvinenco.

De asemenea, Partidul Democrat (PDM) a venit pe Facebook cu o reacție după desemnarea candidatului. 

„Apreciem că președinția a ales o opțiune constituțională pentru situația în care ne aflăm, în ciuda propunerilor fantasmagorice care existau în societate”, a declarat PDM.

Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova
Politică
Cine este Natalia Gavrilița, candidatul propus de Sandu pentru funcția de premier

„Am urmărit activitatea dnei Gavrilița în calitate de ministru al Finanțelor și urmează să vedem componența Cabinetului de Miniștri propus de aceasta. Considerăm însă absolut necesară o discuție cu președintele și cu premierul desemnat, pentru a înțelege adevăratele intenții ale acestei mișcări, iar ulterior vom decide, împreună cu echipa, care vor fi acțiunile noastre”, a anunțat PDM.

Și Igor Dodon (PSRM) a comentat propunerea Maiei Sandu. 

Nataliei Gavrilița îi revine misiunea să formeze viitoarea echipă guvernamentală, care ulterior va merge în Parlament, pentru a obține votul deputaților. 

Natalia Gavrilița a fost ministrul al Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu. 

La briefingul în care a anunțat candidatura, Maia Sandu a subliniat că în continuare consideră că este necesară dizolvarea actualului Parlament și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

În opinia Maiei Sandu, acum fracțiunile parlamentare „vor avea posibilitatea să demonstreze dacă își doresc cu adevărat alegeri parlamentare anticipate” sau dacă „umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”.

Termenul limită pentru învestirea noului Cabinet de miniștri este de trei luni. Dacă în această perioadă nu este votat Guvernul, Parlamentul este dizolvat și se anunță alegeri parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0