Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț extraordinar: Iată câte zile va mai ninge

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Roșca
Ghenadie Roșca - Sputnik Moldova
Abonare
Ce surprize ne pregătește vremea în următoarele zile am aflat de la șeful Centrului de Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.
Vor continua ninsorile? Ce ne așteaptă în următoarele zile

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Ghenadie Roșca a remarcat faptul că pe parcursul ultimelor 24 de ore s-a așternut un strat generos de zăpadă, iar cantitatea de precipitații, deși specifică perioadei de iarnă, este destul de mare.

"S-au înregistrat cantități de precipitații în sudul si centru țării. La ora dimineții am avut până la 17 cm la Ștefan Vodă, în restul regiunilor 1-11 cm, cu excepția raionului Briceni. Pentru o iarnă obișnuită ar fi o normalitate. Cu toate acestea, am emis Cod Portocaliu, lucru ce denotă că nu este o situație frecvent întâlnită’’, a declarat Ghenadie Roșca.

Potrivit lui, până în data de 1 februarie se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță, iar stratul de zăpadă ar putea creste cu 4 cm, ulterior vremea se va încălzi simțitor. Din data de 4 februarie, pe parcursul zilei sunt prognozate 5-10 grade Celsius și precipitații sub formă de ploaie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0