Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situație alarmantă: 61 de persoane blocate la vama Palanca

Abonare
Zeci de persoane care au rămas blocate în Punctul de Trecere a Frontierei de Stat au fost cazate la vama Palanca.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Peste 60 de persoane sunt blocate acum la Punctul de Trecere a Frontierei de Stat Palanca. Toți cei 61 de călători au fost cazați în sediul instituției și sunt asigurați cu produse alimentare, ceai, cafea.

Călătorii au ajuns în impas din cauza drumurilor blocate, astfel că nu au mai putu să-și continue călătoria. Totodată, la sediul Direcției regionale EST au fost adăpostite trei familii, mașinile cărora erau blocate în drum spre localitatea Volintiri. Poliția de Frontieră recomandă amânarea călătoriile spre estul țării.

Automobile tractate de conducătorii auto militari - Sputnik Moldova
Societate
Prăpăd pe drumurile naționale: Mai multe drumuri sunt blocate de nămeți

De precizat, mai multe drumuri naționale sunt blocate de zăpadă. În prezent, polițiștii și salvatorii încearcă să deblocheze șoselele, iar șoferii sunt îndemnați să evite să pornească la drum fără vreo urgență și să conducă cu prudență.

Totodată, ministrul Apărării în exerciţiu, Victor Gaiciuc, a dat ordin conducerii Armatei Naţionale să mobilizeze militarii şi unităţile de tehnică din dotare pentru a participa la lucrările de deszăpezire şi deblocare pe drumurile naţionale. 

Și Serviciul „InfoTrafic” al INSP le recomandă conducătorilor auto: fără necesitate să nu pornească la drum, iar dacă situația impune, să se informeze despre starea și situația rutieră, să circule cu o viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere și de trafic să mărească distanța între vehicule, pentru a putea frâna și opri în condiții de siguranță, și să nu efectueze manevre periculoase în trafic. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0