Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu doar viscol și nămeți, ci și vânt puternic: Iată ce e la Nistru - foto

© Photo : Facebook / Poliția Republicii MoldovaFeribotul de la Moldovata și-a sistat activitatea
Feribotul de la Moldovata și-a sistat activitatea - Sputnik Moldova
Abonare
Situația din țară în contextul condițiilor meteoroogice nefavorabile se agravează. Nu doar zăpada dă bătăi de cap, dar și vântul puternic.

CHIȘINĂu, 28 ian - Sputnik. Vântul puternic din estul țării a dus la sistarea activității feribotului de la Molovata. Astfel, din această dimineață, 28 ianuarie, începând cu ora 07:00, feribotul care face legătura între cele două maluri ale Nistrului nu mai activează.

© Photo : Facebook / Poliția Republicii MoldovaFeribotul de la Moldovata și-a sistat activitatea
Nu doar viscol și nămeți, ci și vânt puternic: Iată ce e la Nistru - foto - Sputnik Moldova
Feribotul de la Moldovata și-a sistat activitatea

Potrivit informațiilor Poliției de Frontieră, podul plutitor își va relua activitatea doar când vor permite condițiile meteorologice. Inspectoratul General al Poliției recomandă pasagerilor să evite călătoriile peste râul Nistru, dacă nu există necesitate stringentă. Ministerul Afacerilor Interne anunță că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează situația din țară în legătură cu vremea rea și intervine în cazurile de risc produse pe traseele din țară.

Mașini blocate în zăpadă - Sputnik Moldova
Societate
Atenție la drum: Mașini blocate în nămeți

Pe parcursul zilei de 27 ianuarie, angajații IGSU au fost solicitați în mai multe situații pentru a ajuta conducătorii auto ale căror mijloace de transport au derapat de pe carosabil. În raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cahul sunt convocate ședințe ale Comisiei pentru Situații Excepționale în vederea reacționării operative în prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale produse în urma condițiilor meteo nefavorabile. Pentru intervenție operativă este adusă în stare de pregătire toată tehnica grea și de tracțiune sporită din dotarea instituției, iar ofițerii și subofițerii IGSU sunt într-un regim alert de activitate. Conducerea IGSU reprezentată de general-maiorul Mihail Harabagiu este în teren și monitorizează situația pe drumurile cu risc sporit, în special din centrul și sudul țării. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0