Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție la drum: Mașini blocate în nămeți

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăMașini blocate în zăpadă
Mașini blocate în zăpadă - Sputnik Moldova
Abonare
Stratul gros de zăpadă care s-a așezat în sudul țării le dă mari bătăi de cap șoferilor, drumarilor, dar și polițiștilor de frontieră.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. O porțiune de drum de la frontiera de sud a țării este blocată din cauza statului gros de zăpadă. Poliția de Frontieră informează că serviciile specializate au intervenit la deszăpezirea stratului de 90 de centimetri de pe porțiunea de drum de 6 kilometru dintre orașul Vulcănești și satul Burlăceni.

Deszăpezirea și circulația transportului public - Sputnik Moldova
Ghețuș pe carosabil! Cum se circulă pe drumurile din țară

Totodată, împreună cu salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a fost acordat ajutor unei mașini de poliție și unei ambulanțe care au rămas blocate în omăt.

Și drumurile dintre orașul Ceadîr-Lunga și punctul de trecere a frontierei Ceadîr-Lunga-1, punctul de trecere a frontierei Cedîr-Lunga-2 și SPF Valea Perjei sunt blocate din cauza stratului de zăpadă de aproximativ 90 de centimetri.

Situație similară se atestă și pe porțiunea de drum de 1,5 kilometri dintre satul Cișmichioi și punctul de trecere a frontierei Etulia. Aici s-a intervenit pentru deblocarea a trei automobile, care au rămas în nămeți.

Ministerul Afacerilor Interne informează că în raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cahul sunt convocate ședințe ale Comisiei pentru Situații Excepționale în vederea reacționării operative în prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale produse în urma condițiilor meteo nefavorabile. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0