Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi simptome ale Covid-19 - studiu

© AP Photo / Oded BaliltyВ центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме
В центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме - Sputnik Moldova
Abonare
Un studiu realizat în aprilie 2020 într-un spital universitar din Madrid, prezentat pe 26 ianuarie cirent, indică noi simptome la unii pacienți infectaţi cu coronavirus, aceasta fiind „o descoperire care poate ajuta în diagnostic”, potrivit unuia dintre autori.

BUCUREŞTI, 28 ian – Sputnik, Doina Crainic. În cadrul studiului, au fost monitorizaţi 666 de pacienți cu vârsta medie de 56 de ani, internaţi la Spitalul Universitar La Paz din Madrid, în perioada 10 - 25 aprilie 2020. Studiul, prezentat pe 26 ianuarie și publicat în revista științifică British Journal of Dermatology, a dezvăluit noi simptome care ar putea fi legate de Covid-19.

Простуда - Sputnik Moldova
Medic: Metoda prin care îți restabilești simțul mirosul după COVID

Departamentul de dermatologie al CHU a anunțat că peste 25% dintre pacienți au prezentat simptome precum modificări ale mucoasei bucale, cum ar fi papilita linguală tranzitorie, ulcerele orale, o senzație de arsură și umflarea limbii.

De asemenea, dermatologii au constatat modificări ale pielii pe palmele mâinilor și pe arcada plantară la aproape 40% dintre pacienți. Aceste simptome au fost, în mare parte, descuamarea pielii, pete roșiatice sau maronii și o senzație de arsură numită eritrodisestezie.

În total, aproape jumătate dintre pacienții monitorizaţi au prezentat simptome pe piele sau pe mucoasa bucală.

„Este o descoperire care poate ajuta în diagnostic. Acestea sunt simptome foarte caracteristice”, a comentat pentru El Pais dermatologul Almudena Nuno Gonzalez, autor al studiului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0