Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine sunt judecătorii care au învins în concursul pentru funcția de magistrat la CEDO

CC0 / Pixabay / succo / Justiție
Justiție - Sputnik Moldova
Abonare
Trei judecători din cei 13 magistrați care au participat la concursul național pentru suplinirea postului de judecător la CEDO au acumulat cel mai mare punctaj. Este vorba despre Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că în urma concursului Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la CEDO a ales trei candidați din cei 13 participanți. Astfel, cel mai mare punctaj a acumulat Diana Scobioală - 99,7 puncte, urmată de Vladimir Grosu cu 97,4 puncte și Nicolae Eșanu care are 93,7 puncte.

Palatul Curții Europene a Drepturilor Omului - Sputnik Moldova
Societate
Abraham rămâne în Comisia pentru selectarea judecătorilor la CEDO
Acești trei învingători sunt înaintați acum Guvernului pentru a fi propuși la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Concursul s-a desfășurat în două etape. Inițial a avut loc preselecția candidaților privind întrunirea condițiilor stabilite în baza dosarelor depuse și interviul susținut în fața Comisiei.

De precizat că între Președinție și Ministerul Justiției au avut loc dispute privind retragerea unui membru din Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la CEDO. Maia Sandu a cerut retragerea lui Pavel Abraham și a desemnat-o pe Viorica Puică. Totuși, ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, nu a fost de acord, menționând că prima componență rămâne intactă. 

Potrivit acestuia, temeiuri de incompatibilitate a lui Pavel Abraham cu statutul de membru al comisiei nu au fost prezentate în demersul Președinției care a cerut înlocuirea acestuia cu un alt membru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0