Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Autocare cu moldoveni blocate peste hotare: Reacția MAEIE

Abonare
Două autocare cu moldoveni sunt blocate acum în regiunea Odesa, Ucraina. Ministerul de Externe informează ce măsuri a întreprins pemtru a-I ajuta pe cetățeni.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Două autocare cu care se deplasează câteva zeci de moldoveni sunt blocate la această oră în regiunea Odesa, Ucraina, din cauza drumului întroienit. Ministerul moldovean de Externe s-a autosesizat pe acest caz, relatat de presă, și a oferit detalii printr-un comunicat de presă.

Avertizare de drum înzăpezit - Sputnik Moldova
Societate
Câte sate mai rămân fără curent electric din cauza intemperiei

Potrivit mediilor de informare, un autocar are ca destinație Federația Rusă, iar al doilea se deplasa în Transnistria.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a informat că, prin intermediul Consulatului Republicii Moldova la Odesa, este asigurată comunicarea constantă cu autoritățile locale și reprezentanții companiilor de transport, pentru a asista cetățenii aflați în dificultate.

„De asemenea, am fost informați despre eforturile constante ale instituțiilor de resort din statul vecin antrenate pentru deszăpezirea porțiunilor de drum afectate”, a adăugat MAEIE.

Ministerul menționează că rămâne activă și linia de urgenţă a Consulatului Republicii Moldova la Odesa: +380 99 242 0835, constituită exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă.

MAEIE le recomandă cetățenilor să evite călătoriile care nu sunt esențiale și să urmărească din surse oficiale și demne de încredere informațiile despre condițiile de călătorie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0