Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Apartamente în Chișinău: Cum explică experții creșterea prețurilor

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Care este situația actuală pe piața imobiliară din Republica Moldova și cum a influențat pandemia prețul apartamentelor în Chișinău? Detalii am aflat de la expertul imobiliar Victoria Dercaci.
Apartamente în Chișinău: Cum explică experții creșterea prețurilor

Apartamentele continuă să se bucure de aceeași cerere pe piață, însă cu regret, din cauza crizei provocate de pandemie, oferta nu este atât de mare. Mai exact, acest lucru se întâmplă din cauza autorizațiilor de construcție ce nu au putut fi eliberate în anul 2020.

Potrivit Victoriei Dercaci, din acest motiv și prețul apartamentelor s-a majorat considerabil.

Alexandru Izbas, Dumitru Mordvin - Sputnik Moldova
Cum a influențat coronavirusul prețul locuințelor și cât de solicitate sunt de moldoveni

"Deși toată lumea s-a așteptat la o ușoară cădere a prețurilor, din cauza că nu au fost eliberate autorizațiile, prețurile s-au majorat cu aproximativ cinci la sută. Astfel, actualmente pentru varianta albă cumpărătorii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare decât în anii precedenți", a semnalat interlocutoarea.

Expertul imobiliar a remarcat că, pe parcursul anului 2021, tendința de creștere a prețurilor imobilelor se va menține.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, din ianuarie până în septembrie 2020, în Moldova au fost date în folosință 5008 locuințe (apartamente și case particulare) cu o suprafață totală de 397 de mii de metri pătrați - cu 20,6% mai puțin decât în perioada similară a anului 2019.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0