Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ninsoarea le-a dat bătăi de cap unor șoferi: Câte accidente s-au produs

© Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea de afară a dat peste cap circulația transportului. Unii șoferi s-au pomenit cu mașinile blocate pe drum, alții au fost implicați în accidente. Potrivit Serviciului 112, în noaptea de miercuri spre joi s-au înregistrat 77 de accidente rutiere. 

CHIȘINĂU 28 ian - Sputnik. Angajații Serviciului de urgență 112 au preluat apeluri în continuu, în intervalul 18:00 - 08:00, pe 27 și 28 ianuarie. Din cauza timpului de afară, zeci de autoturisme au fost implicate în accidente. Potrivit Serviciului 112, în perioada menționată s-au înregistrat 77 de accidente, dintre acestea 71 neînsemnate, trei accidente rutiere cu implicarea pietonilor, două - cu persoane traumatizate și un accident rutier cu implicarea transportului public.

Mașini blocate în zăpadă - Sputnik Moldova
Societate
Atenție la drum: Mașini blocate în nămeți

Majoritatea accidentelor s-au produs din cauza derapării de pe carosabil în urma formării stratului de zăpadă și ghețușului, iar în unele situații șoferii au rămas blocați timp de câteva ore. Mulți conducători auro au solicitat ajutorul pentru a li se debloca mașinile din nămeți. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în centrul și sudul țării, în special în raioanele Cahul, Ceadâr-Lunga, Căușeni și Ștefan Vodă.

Vremea le-a dat mari bătăi de cap și șoferilor mașinilor de mare tonaj. Autocamioanele nu au putut urca în pantă, iar șoferii au fost nevoiți să staționeze pe carosabil, așteptând intervenția echipajelor de urgență. Potrivit Serviciului 112, aproape 130 de apeluri au fost făcute pentru a solicita deszăpezirea, deblocarea și dirijarea transportului. 

În acest context, șoferii sunt îndemnați să fie vigilenți și să conducă atent, fără a mări viteza, atât în localități, cât și în afara acestora. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0