Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Au fost dezvăluite detaliile conversației telefonice dintre Putin și Biden

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВстреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Conversația telefonică dintre Vladimir Putin și Joe Biden a avut loc marți, la inițiativa părții ruse, problema principală care a fost abordată fiind prelungirea Tratatului New START.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a venit cu detalii privind conversația dintre președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden.

Liderul rus i-a telefonat marți omologului său american și la felicitat cu ocazia începerii activității în funcția de președinte.

"A fost (discuția – n.red.) una de lucru și sinceră. Cu atât mai mult, dacă vă amintiți, Biden și Putin s-au întâlnit în 2011 la Moscova și eu deja atunci s-au înțeles să comunice reciproc cu destulă sinceritate. Iar durata a fost de puțin peste 35 de minute", le-a declarat Peskov jurnaliștilor.

Peskov a menționat că au fost discutate cele mai presante probleme, dintre care principala fiind prelungirea Tratatului NEW START. Părțile s-au înțeles să facă acest lucru în bază de paritate. Un proiect de lege în acest sens a fost înaintat deja în Duma de Stat.

Президент РФ В. Путин провел встречу с учащимися ВУЗов по случаю Дня российского студенчества - Sputnik Moldova
Politică
Ce spune Putin despre “investigația” lui Navalnîi

”Această decizie (de prelungire a Tratatului) a fost precedată de o muncă destul de încordată”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Cei doi președinți au discutat de asemenea tema ucraineană și situația creată în jurul lui Alexei Navalnîi. Putin i-a explicat liderului american care este poziția Moscovei în aceste chestiuni.

Peskov a menționat că deocamdată este prematur să se vorbească despre o ”restartare” în relațiile dintre cele două țări deoarece nu există premise pentru asta.

”Este suficient că ieri președinții, menționând existența multor divergențe serioase, au subliniat totuși necesitatea continuării dialogului”, a adăugat el.

Părțile nu au discutat deocamdată posibilitatea unei întrevederi personale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0