Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Natalia Gavrilița, candidatul propus de Sandu pentru funcția de premier

© Photo : Facebook / Артур ЕфремовНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova
Abonare
Natalia Gavrilița a fost ministru al Finanțelor în Guvernul Sandu, a studiat la Universitatea Harvard și a fost angajată a Fondului Global pentru Inovare, Marea Britanie.

CHUȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a venit astăzi cu o propunere pentru funcția de prim-ministru. Este vorba de Natalia Gavrilița, fost ministru al Finanțelor în Guvernul pe care la condus actualul șef al statului.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a înaintat un candidat la funcția de premier

Natalia Gavrilița s-a născut la data de 21 septembrie 1977. Candidatul la funcția de șef al Cabinetului de Miniștri a absolvit în anul 200 Facultatea de Drept internațional la Universitatea de Stat din Moldova. În 2003-2005 a făcut un masterat în Politici Publice, Școala de Guvernare John F. Kennedy, Universitatea Harvard, Cambridge, Statele Unite ale Americii.

Și-a început activitatea profesională la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova (2000-2003), fiind angajată în calitate de asistent politic la Biroul de Afaceri Politice și Economice.

A activat ulterior în cadrul mai multor instituții importante din țară și de peste hotare, între care Banca Mondială, Comisia Europeană, Oxford Policy Management, Fondul Global pentru Inovare (GIF), Marea Britanie.

De asemenea, a fost șef de Direcție la Ministerul Economiei și Comerțului. În perioada 2014-2015 a fost Secretar de Stat la Ministerul Educației. Din data de 8 iunie 2019 a deținut funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Sandu, acesta fiind demis de Parlament pe 12 noiembrie 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0