Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Indemnizația de 16 mii de lei va fi acordată în continuare: Cine va beneficia de ajutor

© Sputnik / Mihai CarausBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis că vor fi alocați peste 41 de milioane de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID-19, precum și altor angajați care au contractat infecția în timp ce se aflau la muncă.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Guvernul interimar s-a întrunit astăzi în ședință. Cabinetul de miniștri a decis alocarea a peste 41 de milioane de lei autorităților administrației publice centrale și locale pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID-19, precum și altor angajați care au contractat infecția în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Bilanțul infectărilor este în creștere: Câte cazuri de COVID-19 sunt înregistrate
Banii vor fi alocați conform unui document stabilit de Ministerul Finanțelor. În total, 2 564 de persoane vor primi acest ajutor de la stat. 

”Au fost făcute modificări astfel încât persoanele angajate în instituțiile medicale vor beneficia de acest suport pe o perioadă nedeterminată, restul angajaților din instituțiile de stat vor beneficia de acest drept dacă s-au infectat până la 30 septembrie 2020. La momentul actual au fost incluse toate solicitările, ulterior vom elabora alte hotărâri ca fiecare persoană să beneficieze de indemnizație”, a precizat Tatiana Ivanicichina, secretar de stat la Ministerul Finanțelor. 

”Guvernul a identificat resurse pentru a-și onora obligațiunea de a achita 16 mii de lei angajaților spitalelor care s-au infectat cu COVID-19 la serviciu. Și în continuare Guvernul își va onora acest angajament”, a declarat Aureliu Ciocoi, premierul interimar. 

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Moldova a ajuns la 156 972 de cazuri. Până în prezent, 71 de lucrători medicali au murit în urma infectării cu noul coronavirus, iar în total de la începutul pandemiei, 3 381 de cetățeni au murit din cauza complicațiilor provocate de virus. Totodată, 147 380 de persoane s-au tratat de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0