Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bilanțul infectărilor este în creștere: Câte cazuri de COVID-19 sunt înregistrate

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății anunță încă 546 de cazuri noi de COVID-19. Astfel, bilanțul infectărilor a ajuns la peste 156 de mii de cazuri. Totodată, 13 bolnavi au pierdut lupta cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU 26 ian - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță alte 546 de cazuri noi de COVID-19, după efectuarea a 2 548 teste primare. 

Printre noile cazuri au fost confirmate și șase cazuri de import din: Ucraina, Germania, Grecia, Kârgâstan și Marea Britanie. Bilanțul îmbolnăvirilor s-a ridicat la 156 972. 

Простуда - Sputnik Moldova
Medic: Metoda prin care îți restabilești simțul mirosul după COVID

Totodată, datele mai arată că alți 13 bolnavi au fost răpuși de noul coronavirus. Printrei cei decedați din cauza complicațiilor date de COVID-19 se numără și Leonid Gavriliuc, în vârstă de 84 ani, care a activat în funcția de conferențiar universitar la Catedra medicină internă-semiologie a universității de medicină. Astfel, până în prezent 71 de lucrători medicali au pierdut lupta cu boala. 

De la începutul pandemiei, 3 381 de oameni au murit din cauza complicațiuilor date de virus. 

Totodată, 41 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre 16 medici, 23 de asistenți medicali și doi infermieri. În prezent, 2 202 de pacienți sunt internați în spital, dintre care 226 în stare extrem de gravă, iar 48 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație artificială. Totodată, alte 202 de persoane au fost vindecate. Până în prezent, 147 380 de persoane s-au fost tratat de COVID-19. Ministerul Sănătății anunță că 3 463 au o formă ușoară a bolii și se tratează la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0