Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Reintegrarea țării este una dintre sarcinile primordiale

© Photo : Facebook / Dodon IgorВстреча Игоря Додона и Томаса-Майера Хартинга
Встреча Игоря Додона и Томаса-Майера Хартинга - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon i-a spus reprezentantului special al OSCE că „reintegrarea țării este una dintre sarcinile primordiale”, dar că „actuala configurație politică din țară nu oferă oportunități vaste pentru un dialog direct privind problema transnistreană”.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Fostul președinte Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), s-a întâlnit miercuri, 27 ianuarie, cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea problemei transnistrene, diplomatul austriac Thomas Mayr-Harting, aflat în vizită la Chișinău.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Politică
Evoluțiile în dosarul transnistrean au fost discutate de Sandu cu reprezentantul OSCE

„Am făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică internă din țara noastră și perspectivele de reglementare a conflictului transnistrean. Am atras atenția domnului Mayr-Harting asupra faptului că actuala configurare politică din țară nu oferă oportunități vaste pentru un dialog direct privind problema transnistreană”, a scris pe Facebook Igor Dodon, formațiunea căruia deține cel mai mare număr de mandate în Parlament.

În cadrul întrevederii, potrivit lui Igor Dodon, „a fost menționată importanța identificării unui consens larg cu forțele politice importante din țară, dar și cu partenerii politici externi importanți ai Moldovei”.

Igor Dodon i-a spus reprezentantului special al OSCE „că în programul politic actualizat, care va fi publicat în curând, Partidul Socialiștilor va indica asupra necesității de obținere a unei reglementări politice stabile a conflictului transnistrean, întrucât considerăm că reintegrarea țării este una dintre sarcinile primordiale”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0