Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Evoluțiile în dosarul transnistrean au fost discutate de Sandu cu reprezentantul OSCE

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul întrevederii au fost abordate subiectele prioritare ce se regăsesc pe agenda curentă a procesului de reglementare.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, s-a întâlnit marți cu Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană.

Discuția s-a axat în mod special, pe evoluțiile în dosarul transnistrean. Sandu a insistat că pentru impulsionarea procesului de reglementare este nevoie de un executiv cu împuterniciri depline, iar acest lucru va fi posibil doar prin alegeri parlamentare anticipate.

 „Am reiterat, odată în plus, determinarea noastră de a găsi căi exclusiv pașnice pentru apropierea celor două maluri și am menționat că, pentru noi, locuitorii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățeni ai Republicii Moldova, care trebuie să se bucure de aceleași drepturi”, a declarat Maia Sandu.

Встреча и.о. премьера Молдовы Аурелиу Чокоя и спецпредставителя по процессу приднестровского урегулирования действующего председателя ОБСЕ от Швеции Томаса Майер-Хартинга - Sputnik Moldova
Politică
Prioritățile reglementării transnistrene, discutate de Ciocoi cu reprezentantul OSCE
Cei doi oficiali au scos în evidență  subiectele prioritare de pe agenda curentă a procesului de reglementare: asigurarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în stânga Nistrului, inclusiv dreptul la libera circulație spre și dinspre regiunea transnistreană; menținerea unei dinamici constante în procesul de negocieri etc.

Maia Sandu a menționat că, pentru a da un nou impuls proceselor interne, inclusiv cu referire la regiunea transnistreană, este nevoie de un executiv cu împuterniciri depline, iar acest lucru va fi posibil doar prin alegeri parlamentare anticipate.

Președinția în exercițiu a OSCE este deținută, în prezent, de Suedia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0