Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un fost subaltern al lui Viorel Morari a fost reținut

© Sputnik / Miroslav RotariPCCOCS
PCCOCS - Sputnik Moldova
Abonare
Un fost procuror anticorupție a fost reținut marți, 26 ianuarie, în dosarul „VENTO”, în care figurează și șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari. El este cercetat pe patru capete de acuzare.

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) l-a reținut pe un subaltern al șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție. El figurează în același dosar în care în calitate de bănuit este și Viorel Morari. Fostul procuror anticorupție este cercetat pe patru capete de acuzare, mai exact ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Societate
PCCOCS contestă eliberarea lui Viorel Morari - detalii
 Potrivit procuraturii, aceste acțiuni ar fi fost comise în privința coproprietarilor unei rețele de benzinării, cărora, în coparticipare cu șeful său de atunci (actualul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari), doi polițiști și alte persoane încă nestabilite, le-ar fi fabricat un dosar la comandă.

Recent, frații Igor și Adrian Borș, coproprietarii unei rețele de benzinării, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Amintim că șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut de oamenii legii și a fost eliberat la doar o zi după ce a fost plasat în arest pentru o perioadă de 30 de zile.

Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat decizia Judecătoriei Chișinău de a-l elibera din arest pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, iar miercuri, 27 ianuarie, Curtea de Apel Chișinău va examina contestația.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Societate
Viorel Morari a fost eliberat din arest

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost arestat în luna ianuarie 2020, fiind pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice.

Ulterior, i-au fost înaintate și alte capete de acuzare - amestec în înfăptuirea urmăririi penale, îmbogățire ilicită și spălare de bani.

În consecință, Viorel Morari a stat în arest mai bine de o lună, iar la mijlocul lunii februarie a fost eliberat de sub control judiciar din sala de judecată, după ce magistrații au respins solicitarea procurorilor de a prelungi arestul cu 60 de zile. 

Viorel Morari a ajuns șef la Procuratura Anticorupție în aprilie 2016 și a demisionat în primăvara anului 2019. La mijlocul lunii septembrie a aceluiași an, a fost restabilit în funcție. Pe 23 ianuarie 2020, Consiliul Suprem al Procurorilor l-a demis pe Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție până la adoptarea unei decizii finale cu privire la cazul în care este vizat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0