Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PCCOCS contestă eliberarea lui Viorel Morari - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariВиорел Морарь
Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Abonare
PCCOCS nu este de acord cu decizia Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana de a-l elibera pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale contestă decizia Judecătoriei Chișinău de a-l elibera din arest pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, demersul procurorului la aplicarea arestului a fost respins integral „în condițiile existenței conflictului de interese între judecătoare și învinuit”.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Societate
Viorel Morari a fost eliberat din arest

„Confirmăm, pe această cale, veridicitatea informațiilor apărute recent pe TV8, potrivit cărora, acum trei ani, sub conducerea lui Viorel Morari, Procuratura Anticorupție a dispus scoaterea judecătoarei Maria Tertea de sub urmărire penală și clasarea dosarului în care aceasta era cercetată pentru fals în declarații. Mai mult, în anul 2019, aceeași judecătoare a prelungit mandatul de arest în privința lui Iurie Borș. Amintim că, frații Borș au fost reabilitați recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă”, este precizat în informarea de presă.

Procuratura Generală anunță că recursul procurorului împotriva încheierii judecătorului de instrucție va fi examinat miercuri, 27 ianuarie, de la ora 13.00, la Curtea de Apel Chișinău.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost eliberat la doar o zi după ce a fost plasat în arest pentru o perioadă de 30 de zile. Lui Viorel Morari i-a fost înaintată învinuirea pe patru capete de acuzare: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” – acțiuni comise în privința coproprietarilor rețelei de benzinării. Ultimii au fost recent reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0