Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Am putea rămâne fără energie electrică: Care este motivul

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaRețele electrice, electricitate
Rețele electrice, electricitate - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza vremei și a Codului portocaliu emis de Serviciul Hidrometeorologic, compania Premier Energy atenționează populația că ar putea să apară probleme cu rețelele electrice și pe alocuri ar putea fi întreruperi de energie.

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Meteorologii au anunțat Cod portocaliu de condiții meteorologice complicate, valabil până joi, 28 ianuarie. 

Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă  - Sputnik Moldova
Un ciclon vine peste Moldova: Urgie - viscol, troiene și polei
În acest context, unul dintre distribuitorii naționali de energie electrică avertizează că există riscul de rupere a conductoarelor de linii electrice aeriene, s-ar putea isca situații periculoase și întreruperi de energie electrică. 

Totodată, compania îndeamnă toate persoanele, în special copiii, să fie atenți și să nu să se expună riscului. Oamenii sunt rugați să ocolească și să nu atingă cablurile electrice căzute la pământ sau care atârnă de pe piloni și copaci, să marcheze la distanță locul rupturii conductorului electric şi să asigure paza acestuia până la intervenția specialiștilor, să nu intervină în instalațiile electrice, să supravegheze copiii și să-i instruiască cum să procedeze atunci când vede vreun cablu pe pământ, iar despre orice incident să informeze operatorul de distribuție la telefonul 022-43-11-11 sau la numărul local, indicat în factură.

Compania distribuitoare de energie susține că vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor posibilelor avarii și restabilirea operativă a serviciului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0