Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un ciclon vine peste Moldova: Urgie - viscol, troiene și polei

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă
Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă  - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță condiții meteorologice complicate în zilele de 27- 28 ianuarie, când asupra țării noastre se va deplasa un ciclon sudic.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Potrivit meteorologilor, pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare. Va avea loc intensificarea vântului din nord de până la 15/20 de metri pe secundă, iar izolat va viscoli și se vor forma troiene. În același timp, pe drumuri se va forma ghețuș și depuneri de lapoviță.

Автомобиль проезжает под покрытыми снегом деревьями на Корсике  - Sputnik Moldova
Cod portocaliu în aproape toată țara: Vom avea viscol și troiene

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă populația să manifeste responsabilitate, în special, conducătorii auto. Șoferii sunt îndemnați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Mai mult, conducătorii auto trebuie să respecte regimul de viteză, iar dacă aleg o destinați mai lungă să țină bateria telefonului încărcată.

Atenționarea este și pentru oamenii care au în grijă minori. Părinții sunt rugați să-și monitorizeze copii și să nu-i lase de unii singuri în condiții meteo nefavorabile atunci când vin și pleacă din instituțiile școlare. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0