Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Rusiei, despre „cea mai dezonorantă pagină” a istoriei moderne

© Sputnik / Mihai CarausВстреча российских сенаторов с соотечественниками
Встреча российских сенаторов с соотечественниками - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Oleg Vasnețov a îndemnat să nu se permită încercările de rescriere a istoriei și să fie combătute ferm toate manifestările șovinismului, antisemitismului și rusofobiei.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a participat miercuri, 27 ianuarie, la o „masă rotundă” dedicată Zilei internaționale a comemorării victimelor Holocaustului.

Открытие в Кишиневе центра-музея памяти жертв Холокоста - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Istoricul Evgheni Brik despre Holocaust: „Ne uimește indiferența”

Evenimentul s-a desfășurat online, sub egida Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Agenției pentru Relații Interetnice din Republica Moldova.

În luarea sa de cuvânt, ambasadorul Oleg Vasnețov a menționat că Holocaustul „este una dintre cele mai rușinoase pagini ale istoriei moderne, în timp ce, în anul când se împlinesc 80 de ani de la agresiunea Germaniei naziste asupra Uniunii Sovietice, memoria Marii Victorii din mai 1945 și lecțiile sale devin tot mai frecvent obiect al conjuncturii actuale”.

Diplomatul rus a îndemnat „să nu se permită încercările de rescriere a istoriei, să fie combătute ferm toate manifestările șovinismului, antisemitismului și rusofobiei”, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Rusiei.

Boris Druță - Sputnik Moldova
Holocaust: Istorii cutremurătoare despre evreii din Telenești – se auzeau strigăte ...

Oleg Vasnețov a apreciat eforturile autorităților moldovenești de a păstra memoria istorică, reflectate în Planul Guvernului pentru 2021 – 2024 de perpetuare a memoriei victimelor Holocaustului.

La eveniment au participat șefi ai ministerelor și departamentelor de profil din Republica Moldova, șefi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, reprezentanți ai comunității evreiești și ai minorităților etnice.

Ziua comemorării victimelor Holocaustului a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova pe 26 noiembrie 2015.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0