Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prioritățile reglementării transnistrene, discutate de Ciocoi cu reprezentantul OSCE

© Photo : Guvernului Republicii MoldovaВстреча и.о. премьера Молдовы Аурелиу Чокоя и спецпредставителя по процессу приднестровского урегулирования действующего председателя ОБСЕ от Швеции Томаса Майер-Хартинга
Встреча и.о. премьера Молдовы Аурелиу Чокоя и спецпредставителя по процессу приднестровского урегулирования действующего председателя ОБСЕ от Швеции Томаса Майер-Хартинга - Sputnik Moldova
Abonare
Subiectele legate de procesul de reglementare a conflictului transnistrean, înscrise în agenda pentru anul curent, au fost discutate de premierul interimar cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și restabilirea liberei circulații în și dinspre regiunea transnistreană se numără printre prioritățile autorităților de la Chișinău înscrise în agenda pentru anul curent. Aceste chestiuni au fost abordate în cadrul întrevederii prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE, Thomas Mayr-Harting.

Игнатьев Виталий, и. о. министра иностранных дел Приднестровья - Sputnik Moldova
Societate
Diferendul transnistrean: Prima ședință în formatul „5+2” din acest an

Alte subiecte care completează agenda pentru acest an se referă la soluționarea celor mai urgente probleme în interesul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel, părțile își doresc crearea premiselor favorabile pentru convocarea unei noi runde oficiale a formatului ,,5+2”. La fel se dorește implementarea înțelegerilor din așa-numitul pachet „Berlin plus”.

De asemenea, a fost discutată și necesitatea de a elimina toate barierele introduse în regiunea transnistreană în contextul pandemiei.

Autoritățile de la Chișinău pledează pentru menținerea unui dialog dinamic și constructiv, îndreptat în favoarea intereselor populației. Aureliu Ciocoi a subliniat că instituția mizează pe suportul Președinției în exercițiu OSCE în vederea soluționării cu eforturi comune a problemelor ce afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. De menționat că anul în 2021 președinția OSCE este deținută de către Suedia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0