Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scumpirea carburanților: Reacția CC la învinuirile deputaților

© Photo : Facebook / Eugen CozmuliciEugen Cozmulici
Eugen Cozmulici - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimele săptămâni, mai multe companii petroliere din Republica Moldova au afisat prețuri mai mari la benzină și motorină. Subiectul a stârnit nemulțumiri nu doar în rândul șoferilor, ci și unii deputați s-au arătat nedumeriți de aceste majorări.
Scumpirea carburanților: Reacția CC la învinuirile deputaților

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr au calificat scumpirea carburanților nejustificată și au venit cu învinuiri în adresa Consiliului Concurenței că ar acoperi înțelegerile de cartel care se fac pe această piață.

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", șeful direcției Politici și Relații Externe al Consiliului Concurenței, Eugen Cozmulici, a comentat această situație, subliniind faptul că respectivele concluzii ale aleșilor poporului sunt deocamdată neîntemeiate.

Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
Scumpirea produselor petroliere este justificată sau nu? Răspunsul lui Veaceslav Ioniță
"Pentru evitarea unor speculații referitoare la majorările de prețuri – atâta timp cât nu a fost constate sau probate posibilele încălcări ale legislației concurențiale, în scopul de a nu pereclita mersul investigației și limitările restricționate impuse de legea Concurenței și ținând contul de statutul Consiliului Concurenței – nu vom comenta declarațiile politice", a remarcat pentru Sputnik Eugen Cozmulici.

Potrivit lui, Consiliul Concurenței continuă să urmărească cu atenție evoluțiile de pe piața produselor petroliere, în limita atribuțiilor sale prevăzute de Legea concurenței nr. 183 din 11.07.2012 și va interveni prompt în cazul identificării unor semne de încălcare a legislației concurențiale.

În acest sens, Eugen Cozmulici a remarcat faptul că instituția pe care o reprezintă efectuează inspecții inopinate la sediile mai multor companii ce activează pe piața comercializării produselor petroliere de bază în contextul investigațiilor în derulare. Investigațiile au scop depistarea probelor privind posibilele încălcări ale legislației concurențiale, fiind aplicate amenzi agenților economici care nu respectă legea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0