Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban explică de ce unii angajați și-au primit salariile cu întârziere

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria Capitalei
Primăria Capitalei  - Sputnik Moldova
Abonare
Edilul-șef al Capitalei vine cu precizări în privința întârzierii salariului pentru angajații mai multor entități municipale. Acesta a menționat că reținerile au loc din cauza adoptării târzii a bugetului pentru anul 2021.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că salariile angajaților unor instituții municipale au întârziat deoarece procesul de finanțare a cheltuielilor de la bugetul municipal 2021 a fost inițiat pe 21 ianuarie. El a menționat că situația a fost cauzată de faptul că legea bugetului pentru acest an a fost aprobată și publicată relativ târziu și că această perioadă a coincis și cu sărbătorile de iarnă, ceea ce a tărăgănat procesul.

Примэрия Кишинев  - Sputnik Moldova
Societate
Salarii de aproape 30 de mii de lei la Primăria Chișinău

Încă un motiv ar fi și faptul că au apărut și unele probleme tehnice în procesul de repartizare a bugetului municipal Chișinău în cadrul Sistemului Informațional de Management Financiar, iar din această cauză publicarea tuturor documentelor ce țin de bugetele autorităților/instituțiilor finanțate de la bugetul municipal a fost posibilă în data de 22 ianuarie, fiind depășit termenul-limită cu o zi.

Ceban a mai scris că transferurile de la bugetul de stat în bugetul municipal pentru domeniul învățământului au fost efectuate în data de 22 ianuarie, iar zilele de 23 și 24 au fost zile libere.

„Reieșind din situația menționată, municipalitatea își cere scuze de la angajații care și-au primit salariile pentru luna decembrie 2020 cu întârziere, dând asigurări că în perioada următoare situația va reveni la normal”, a mai scris Ion Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0