Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salarii de aproape 30 de mii de lei la Primăria Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев  - Sputnik Moldova
Abonare
Milioane de lei s-au cheltuit în 2020 pentru doar 25 de ședințe ale Consiliului municipal Chișinău. Și asta doar pentru salarii.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Peste patru milioane de lei s-au cheltuit în 2020 pentru salariile consilierilor municipali ai Primăriei Chișinău. Potrivit informațiilor prezentate de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței serviciilor săptămânale, pentru 25 de ședințe câte au fost în anul trecut, numai pentru salariile consilierilor s-au cheltuit 4 milioane 300 de mii de lei. 

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
COVID-19: A scăzut rata mortalității în Chișinău

„Consilierii municipali, pe care îi rog uneori să vină la ședințe, și care pierd câte 4-6 ore pentru dezbateri sterile, pentru o ședință primesc peste trei mii de lei. Acesta nu este locul de muncă de bază al lor. Unii muncesc cu adevărat, alții fac masaj la fălci. Fac politică la microfon din sala de ședință a Consiliului municipal Chișinău”, a declarat Ceban. 

Primarul mai spune că sunt consilieri care sunt membri ai diverselor comisii și care primesc lunar un salariu de circa 26 de mii de lei. Ion Ceban afirmă că unii dintre ei nu au idee ce se întâmplă în municipiu, chiar dacă la ședințe sunt „experți” în toate domeniile. 

„Cer ajutorul presei în acest sens. Vă rog, întrebați-i despre ce se întâmplă în oraș. Dar așa, să-i prindeți pe drum. Vă asigur că cea mai mare parte dintre cei care se numesc consilieri municipali nu au idee câte lacuri sunt în parcul „La Izvor””, a mai spus Ceban. 

Primarul a mărturisit că pentru funcția pe care o deține primește un salariu de 18 mii de lei, un viceprimar are 16 mii de lei, iar la card suma este mai mică din cauza impozitelor care se rețin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0