Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a constituit Consiliul Suprem de Securitate: Iată cine sunt membri

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Suprem de Securitate a fost constituit de președintele Maia Sandu. Din componența CSS fac parte toți consilierii săi.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Decretul de constituire a Consiliului Suprem de Securitate a fost semnat astăzi, 25 ianuarie, de președintele Maia Sandu. Potrivit legii, din componența CSS fac parte deținătorii unor anumite funcții publice. Președinția anunță totodată că , în conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane.

Astfel, președintele țării, consilierul președintelui în domeniul apărării și securității naționale, președintele Parlamentului, prim-ministrul, ministrul Apărării, președintele comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică,  ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Informații și Securitate, procurorul general, guvernatorul Băncii Naționale sunt membri din oficiu pe lista Consiliului Suprem de Securitate.

Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova
Expert: Ce șanse au adepții lui Sandu să-l demită pe procurorul general

Articolul 6 din Regulamentul Consiliului Suprem de Securitate spune că preşedintele Republicii Moldova poate numi în calitate de membri ai CSS şi alte persoane cu funcţii de răspundere. Astfel, Maia Sandu a numit și alți membri, cum ar fi secretarul general al Aparatului Președintelui, consilierul președintelui în domeniul justiției, economic și cel al sănătății. Din rândul membrilor numiți mai fac parte deputatul Igor Grosu, vicepreședinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, deputații Chiril Moțpan, Sergiu Litvinenco, dar și viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, expertul economic Sergiu Gaibu, judecătorul în demisie Tatiana Răducanu, expertul în probleme de politică internă și securitate Vladislav Kulminski. 

Potrivit Legii cu privire la aprobarea Regulamentului Consiliului Suprem de Securitate, CSS îşi desfăşoară activitatea în temeiul Constituţiei Republicii Moldova, Legii securităţii statului, altor acte legislative şi al regulamentului CSS, aprobat de președintele Republicii Moldova. Şedinţele Consiliului Suprem de Securitate se desfăşoară o dată în lună. în caz  de necesitate se convoacă şedinţe extraordinare. Prima ședință a CSS va avea loc mâine, 26 ianuarie, la ora 12.00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0