Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe medicamente compensate: Lista a fost extinsă

© Pixabay / MatvevnaMedicamente
Medicamente - Sputnik Moldova
Abonare
Încă șase preparate au fost adăugate în lista medicamentelor compensate. Acestea sunt indicate în tratamentul a zece maladii. Anunțul a fost făcut de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. Trei din cele șase preparate vor fi compensate integral. Este vorba despre denumiri comune internaționale precum deflazacortum, destinat tratamentului bolilor sistemului autoimun, levetiracetamum pentru tratamentul epilepsiei, precum şi un medicament inovativ, aripiprazolum, prescris copiilor de până la 18 ani atât în caz de schizofrenie, cât şi în episoadele maniacale severe.

Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Societate
Cei care se tratează acasă de COVID vor avea medicamente compensate

Cabergolinum, prescris în cazul unor probleme hormonale, și deflazacortum, indicat şi în tratamentul astmului bronşic, vor fi compensate în proporție de 70 la sută pentru adulți, iar pentru copii va fi compensat 100%. 

Totodată, persoanele cu boala Alzheimer vor putea beneficia de preparatul memantinum, iar cei cu boli cardiovasculare vor putea primi rosuvastatinum. Aceste medicamente cu denumiri comune internaționale vor fi compensate în proporție de 30 la sută din costul acestora. 

În acest an au fost alocate 678 de milioane de lei în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru medicamentele compensate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0