Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportatorii în vizorul ANTA: Câte sancțiuni au fost aplicate

Abonare
20 de conducători auto au rămas fără plăcuțele cu numere de înmatriculare, iar alți cinci au primit amenzi de peste 62 de mii de lei. Agenția Națională Transport Auto anunță că în timp de o săptămână au fost aplicate 78 de sancțiuni.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. În perioada 18 - 24 ianuarie, inspectorii ANTA au aplicat mai multe amenzi pentru transportul ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional, unii au rămas și fără numerele de înmatriculare. Astfel, în urma verificărilor efectuate, inspectorii au depistat mai multe nereguli în ceea ce privește condițiile de transportare a persoanelor, mărfurilor și coletelor, iar 78 de șoferi au fost sancționați în șapte zile.

Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Au rămas fără plăcuțele de înmatriculare: Ce li se întâmplă transportatorilor

Potrivit unui comunicat de presă, 20 de transportatori au rămas fără plăcuțele cu numere de înmatriculare, iar cinci operatori s-au ales cu amenzi a câte 62 500 de lei. 

De la începutul acestui an, pentru transportarea persoanelor, mărfurilor și coletelor contra cost, fără a deține o licență în acesta sens, 184 de conducători au fost sancționați, dintre aceștia 50 au rămas fără numere de înmatriculare. Totodată, în urma amenzilor aplicate de către inspectori în bugetul statului au fost achitați 119 708 lei.

În context, ANTA atenționează toți conducătorii auto ce efectuează operațiuni de transport, precum și operatorii de transport rutier, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare pentru a evita sancțiunile, dar și pentru a le oferi clienților servicii de calitate, siguranță și confort.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0