Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți pleacă decât vin: Câți moldoveni au ieșit din țară timp de 24 de ore

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că pandemia nu îi mai sperie pe cei care vor să vină sau să plece din Republica Moldova. Fluxul de traversări a frontierei de stat crește de la o zi la alta.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Peste 11 mii de persoane au ieșit din Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Poliția de Frontieră informează că din cele 21 025 de traversări, 11 500 s-au înregistrat pe sensul de ieșire din țară. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 9 525 traversări persoane, dintre care 4 748 treceri la frontiera moldo-română, 3 575 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 202 treceri aeriene. 

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Un nou șef-adjunct la Poliția de Frontieră: Despre cine este vorba

Toate cele peste 21 de ii de persoane care au traversat frontiera de stat au fost supuse screening-ului. Din aceștia, 315 au completat fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19. 

De precizat, măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova au fost prelungite. Astfel, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecţiei Sociale în continuare stabilește lista ţărilor cu risc epidemiologic sporit sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate în zone roşii şi verzi.

Această listă se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri şi intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor și apatrizilor care declară că vin din țările clasificate ca zonă verde și se interzice celor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, cu excepții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0