Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au scumpit sau nu medicamentele pentru tratamentul COVID: Precizarea AMDM

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
În spațiul public au apărut informații cu privire la majorarea prețurilor pentru medicamentele utilizate în tratamentul bolnavilor de COVID-19. Agenția Medicamentului respinge aceste informații.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Prețurile medicamentelor utilizate în tratamentul COVID și post-COVID nu au fost majorate, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale în contextul informațiilor apărute în spațiul public precum că aceste prețuri au fost majorate.

Potrivit AMDM, prețurile la medicamente se încadrează în normele stabilite de prevederile legale. Mai mult, Agenția precizează că prețurile înregistrate în Catalogul național de prețuri sunt mai mici decât în țările de referință, iar prețul înregistrat în lei la unele medicamente este mai mare din cauza devalorizării monedei naționale.

”Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale se ghidează de principiile transparenței și le încurajează prin toate activitățile sale. Exprimăm deschidere față de toate instituțiile media și îndemnăm jurnaliștii să solicite orice tip de date sau informații, pentru o comunicare și informare cât mai corectă a societății”, este menționat în informarea de presă a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Numărul infectărilor scade, nu și cel al deceselor
Anterior, premierul interimar Aureliu Ciocoi a spus că există semne de acțiuni speculative din partea companiilor implicate în importul de medicamente în republică pe piața farmaceutică din Republica Moldova.

”Am fost șocat să aflu suma care trebuie plătită pentru medicamente pentru tratamentul COVID-19. M-am întrebat cum se descurcă pensionarii sau cetățenii ale căror venituri sunt, să zicem, sub medie", a spus indignat Ciocoi. 

El a spus că doar un singur medicament, care trebuie luat timp de o lună, l-a costat 3500 de lei. Ulterior această problemă a fost abordată la o ședință a grupului de lucru responsabil de analiza și monitorizarea prețurilor. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Tatiana Zatîc a precizat că produsele farmaceutice din spitale sunt gratuite pentru toți pacienții, indiferent dacă au o poliță de asigurare medicală sau nu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0