Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum pot recupera banii șoferii care și-au avariat mașinile din cauza gropilor din asfalt

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Mărgineanu
Iurie Mărgineanu - Sputnik Moldova
Abonare
Odată cu topirea zăpezilor, la suprafață au ieșit sute de gropi pe drumurile din țară. În această perioadă, tot mai mulți șoferi se pomenesc cu mașinile stricate, din cauza craterelor apărute pe străzile noastre.
Cum pot recupera banii șoferii care și-au avariat mașinile din cauza gropilor din asfalt

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", avocatul Iurie Mărgineanu a explicat cum își pot recupera șoferii paguba cauzată de gropile din asfalt.

Un conducător auto care și-a avariat mașina într-o groapă, trebuie să cheme imediat poliția, care fixează într-un proces verbal circumstanțele producerii accidentului. Ulterior, trebuie să supună automobilul unei revizii tehnice și eventual să identifice autoritatea responsabilă de întreținerea drumului și pe care o va ataca în instanța de judecată.

"Este necesar de a documenta această situație la fața locului cu ajutorul poliției, a martorilor sau să faceți poze cu telefonul personal pentru a prezenta instanței de judecată și a convinge că ați deteriorat mașina din cauza gropilor de pe drum. Instanța de judecată trebuie convinsă că anume din cauza calității drumurilor mașina a avut de suferit și trebuie să cereți socoteala celor care sunt responsabili de acest segment de activitate", a explicat avocatul Iurie Mărgineanu.

Potrivit spuselor avocatului, în instanțele de judecată există multe dosare cu asemenea cazuri și, de regulă, șoferii au câștig de cauză.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0